Качествени ежедневни дамски и мъжки обувки и боти на достъпни цени Пон. до Петък 09:00 - 17:00 | Събота 09:00 - 15:00 | Неделя почивен ден
0879 051 929
Публикувана на

Всеки един от нас, поне веднъж е изпитвал болка или неудобство в краката, при носенето на обувки и знае колко важно е да изберем подходящите такива. Независимо дали търсим обувки за ежедневно носене, спортни или елегантни обувки за специални поводи, качеството играе ключова роля в удовлетворението ни от покупката. Защото обувките само ни предпазват от травми и външни влияния, но и могат да влияят на нашето здравословно състояние и комфорт. Нека разгледаме как можем да проверим качеството на обувките преди да ги закупим, за да избегнем бъдещи разочарования.

Избор на  материал на изработка

Добре е да започнем с избор на  материала, от който са направени обувките. Важно и да проверим дали са от висококачествена кожа, текстил или синтетика. Висококачествените кожени обувки обикновено са меки на допир и създават усещане за комфорт при носене. Текстилни обувки трябва да бъдат здрави и без видими наранявания или пукнатини по повърхността си. Синтетичните обувки също трябва да са без дефекти и да изглеждат здрави и издръжливи.   Трябва да разгледаме внимателно  обувките отблизо. Материалът от който са изработени, трябва да изглежда качествено. Важна е и проверката на шевовете на обувките. Те трябва да бъдат равномерни и добре изработени. Ако забележим неравности или липса на точност, това може да подкопае качеството на обувките.

Проверка на  подметките

 Подметките на обувките са от съществено значение, тъй като оказват влияние върху комфорта и здравето на краката ни. По-добре е да предпочетем обувки с гъвкави и удобни подметки, които да ни осигуряват добро сцепление с пода. Важно е да проверим дали подметките са залепени здраво и няма видими пукнатини или дефекти по тях. След това да направим проверка и с леки натискания в областта на подметката, където се намира стелката. Добрите и качествени обувки трябва да предлагат добра амортизация и стабилност при ходене, а не да се разпаднат лесно при първото обуване в мокри условия например.

Размерът и ширината също са важни

 Размерът и ширината на обувките трябва да са правилни, за да осигурят комфортно прилягане по крака ни. Преди да ги закупим е добре да ги пробваме и  проверим дали имат достатъчно място между палеца и върха на обувката и не притискат прекалено много пръстите на крака, за да избегнем дискомфорт при носенето.

Гъвкавост на подметката

Гъвкавостта на подметката обувките е важна за доброто движение на стъпалото и комфорта при ходене. Преди да ги закупим е добре да се опитаме да сгънем подметката на обувките на различни места между пръстите и петата, и да проверим дали са достатъчно гъвкави и се движат лесно и без усилие. Ако обувките са с твърда подметка или ограничават движението на стъпалото ни, по-добре е да изпробваме други модели.

Допълнителни функционалности

Водоустойчивост: Ако търсим обувки за различни условия, добре е да проверим дали са водоустойчиви.

Дишащи материали: При избор на спортни обувки например, особено важно е да са изработени от дишащи материали, които предпазват от изпотяване.

Марка и ревюта

Добре е да избираме обувки от утвърдени марки с добра репутация за качество. Също така е добре предварително да прочетем ревюта на обувките онлайн, за да проучим мненията на други потребители за тяхното качество и удобство.


Сайтът използва бисквитки. С продължаване на използването му Вие се съгласявате с използването им.

Съгласен съм