Качествени ежедневни дамски и мъжки обувки и боти на достъпни цени Пон. до Петък 09:00 - 17:00 | Събота 09:00 - 15:00 | Неделя почивен ден
0879 051 929
Публикувана на

Всеки, който е преживял дъждовен ден е наясно, колко важно е да изберете подходящи обувки, за да останете сухи и да ви бъде комфортно. За производството на такъв тип обувки, с които можете да ходите в дъжда, се използват както традиционни материали като гума и PVC, така и иновативни.  В тази статия ще ви споделим някои полезни съвети как да изберете обувки, подходящи за носене в дъждовно време, които не само ще ни защитават от влагата, но и ще добавят стил към визията и външния ви вид.

Какво да вземете предвид при избор на обувки за дъжд?

Водоустойчивост - Първото нещо, което трябва да вземете предвид при избора на обувки за дъждовно време е да бъдат водоустойчиви. Гумата и някои синтетични материи са отличен избор, като същевременно ще ви осигурят защита от проникване на вода в обувките и лесно почистване след носенето им.

Дишащи материали - Важно е обувките да са изработени от дишащи материали, за да предотвратят изпотяване на крака. Това ще ви помогне да останете сухи и във влажни условия, като същевременно ви осигурява комфорт през целия ден.

Гъвкава подметка - Подметката на обувките трябва да бъде гъвкава и с добро сцепление, за да предотврати хлъзгане по мокри повърхности. За да ви осигури обувката максимална защита, дебелината на подметката също трябва да е достатъчна, както и здравината.

Стилен дизайн - Много съвременни марки предлагат разнообразие от дизайни и цветове на обувки, подходящи за дъжд, които могат да се съчетаят лесно с различни стилове на обличане.

Видове обувки, подходящи за дъждовно време

С правилния избор на обувки за дъжд, можете да се насладите на разходките навън, без да се притеснявате че краката ви ще се намокрят. Помислете за комбинация от удобство, функционалност и стил, когато следващия път избирате обувки за носене в дъждовно време.

Обувки с груба подметка

Обувките за дъждовно време могат да бъдат истински моден хит, когато става въпрос за такива с груба подметка, защото вече няколко сезона те привличат вниманието на много модерни мъже и жени. И въпреки че поради височината на подметката водата обикновено не достига до шева, струва си да му обърнете  внимание: той трябва да е херметичен. В зависимост от интензивността на дъжда, може да изберете между високи и ниски обувки. Високите предлагат допълнителна защита на глезените и долната част на краката, докато ниските са по-удобни за ежедневно носене.

Гумени ботуши

На въпроса "Кои са най-добрите обувки за дъжд?",  мнозина биха отговорили без колебание: "Гумените ботуши". Но модерните модели са направени не само от каучук, но и от PVC и други синтетични материали. И тяхната гама от модели, сред които да изберете е  доста широка.

Мокасини 

Мокасини на платформа могат да бъдат чудесен избор за носене в дъждовно време. Струва си да изберете модели от изкуствена или еко кожа, но за велурените обувки дъждът може да бъде непосилно предизвикателство.  

Боти

Дамите могат да се възползват от носенето на стилни боти, които ще осигурят на краката  добра защита от капризите на есенното време.


Следвайки тези съвети, можем да бъдете уверени, че ще изберем обувки, които не само са функционални, но и отговарят на нашите стилове и предпочитания!


Сайтът използва бисквитки. С продължаване на използването му Вие се съгласявате с използването им.

Съгласен съм