Качествени ежедневни дамски и мъжки обувки и боти на достъпни цени Пон. до Петък 09:00 - 17:00 | Събота 09:00 - 15:00 | Неделя почивен ден
0879 051 929
Публикувана на

Във възрастта, когато децата ни растат с бързи темпове, изборът на подходящи обувки е от изключителна важност. Правилно подбраните обувки са ключът към активността, здравето, хармоничното развитие и доброто настроение на детето. Докато неподходящите или некачествени обувки могат не само да причинят формирането на неправилна походка и впоследствие заболявания като деформация на стъпалото (най-честите са плоскостъпие), но и по-сериозни здравословни проблеми като изкривяване на гръбначния стълб. Ето защо изборът на детски обувки, трябва да се подхожда особено внимателно и отговорно. Правилните обувки не само ще осигуряват комфорт за нежните стъпала на децата, но и могат да повлияят на тяхното здраве и развитие. В настоящата статия ще разгледаме някои ключови аспекти, които трябва да вземем предвид при избора на детски обувки.

Възраст и нужди на детето

Когато избираме обувки, на първо място, трябва да имаме предвид възрастта и нуждите на детето. Добре е да се фокусираме се не главно върху външния вид на обувката, а върху нейните качествени характеристики. Ето защо е много важно, още на етапа на пробване и закупуване на обувки, да разгледаме разнообразието от опции, за да определим правилно какви са най-подходящите обувки за нашето дете.

Правилно измерване на стъпалата на детето

Преждевременното купуване на твърде големи обувки за детето може да предизвика проблеми. Добре е да използваме специален сантиметър или да се консултираме с продавач в магазина, за да измерим точната дължина на стъпалата на детето. Важно е да сме наясно и с факта, че размерът на обувките може да варира в зависимост от марката, затова винаги трябва да проверяваме индивидуалните таблици с размери.

Да обърнем внимание на формата на крака на детето

Всяко дете има уникални стъпала. Обувките трябва да са достатъчно широки, за да не стесняват кръвообращението, но и достатъчно стегнати, за да не бъдат хлабави по крака на детето. Важно е да внимаваме да няма притискане в областта на пръстите или петата, които могат да доведат до дискомфорт  или нарушаване на правилното развитие на стъпалата.

Избор на обувки от дишащи материи

Детската кожа е чувствителна и изисква дишащи материи, които ще предотвратят изпотяване и раздразнения на детските крачета. Добре е да дадем предимство на обувки, изработени от естествени кожени или памучни материи.

Гъвкава подметка за свобода на движение

Подметката на обувките трябва да е достатъчно гъвкава, за да позволява на стъпалата на детето да се движат естествено. Това е особено важно по време на фазата на бърз растеж и развитие на мускулатурата и ставите на малчугана.

Различен вид на затваряне на обувката

В зависимост от възрастта си, някои деца все още не могат лесно да връзват обувките си. Затова е добре да  изберем обувки с лесни за затваряне системи, като самозалепващо се велкро или ципове, които дават възможност за по-лесно обуване и събуване.

Редовно проверяване на размерите на крака

Децата бързо растат, и обувките, които са подходящи  за тях днес, може да им отеснеят след няколко месеца. Редовното проверяване на размерите на стъпалата на всяка 3-4 месеца ще ни помогне да осигурим на детето си точно тези обувки, които съответстват на настоящия размер на крака му.


Сайтът използва бисквитки. С продължаване на използването му Вие се съгласявате с използването им.

Съгласен съм